בחודשיים האחרונים אני מכין חלות מהבצק הזה כל יום שישי והוא המוצלח ביותר שיצא לי להכין אי פעם. המתכון הוא מהספר Bread של jeffrey hamelman שאני חושב שהוא ספר חובה לכל מי שאופה לחם באופן קבוע בבית. למי שקצת לחוץ מבחינת זמן אפשר להכין את הבצק ביום חמישי בערב, לתת לו לפתוח שעה בחוץ ואז להעביר ללילה של תפיחה אטית במקרר. למחרת בבוקר/צהריים מוציאים את הבצק לשעה להתחמם קצת וממשיכים כרגיל. החלה נשארת טעימה גם לאחר יומיים שלושה ונפרסת מעולה.
טיפים/שדרוגים:
-אפשר להחליף 100 עד 200 גרם מהקמח בסולת
-אפשר להכין חלת תלישות - יוצרים כדורים ומניחים אותם בתוך תבנית עגולה/רינג גדול
-אפשר לפזר תערובת של שומשום/גרעיני חמניה/זרעי פשתן וכו
ל-2 חלות גדולות או 3 בינונית:
1 ק"ג קמח לחם
320 גרם מים
3 ביצים
80 גרם שמן קנולה
75 גרם סוכר
19 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
חלה אפויה מתבנית כיכר
|
מודדים את המים ומוסיפים אליהם את יתר החומרים חוץ מהקמח ומערבבים היטב עם מטרפה או כף. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עם כף עד שהקמח סופח את כל הנוזלים (אם נשאר עדיין קמח יבש אפשר להוסיף כף מים בכל פעם עד שכל הקמח נטמע)
מכסים ונותנים לבצק לעמוד 20 דקות כדי לספוח היטב את הנוזלים.
לשים את הבצק על משטח עבודה כ-5-6 דקות
מניחים את הבצק לתפיחה בכלי אטום לשעתיים (לחלופין אפשר להתפיח רק שעה ולהמשיך את התפיחה במקרר)
לקליעת החלות - מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. מקפלים כל חלק לכדור ומניחים לנוח כעשרים דקות על משטח מקומח מכוסה בניילון. אחרי 20 דקות מגלגלים 3 חלקים לנחשים ארוכים וקולעים לצמה. עושים אותו דבר עם שלושת החלקים הנותרים. מתפיחים בתבניות מכוסה בניילון לשעה וחצי עד שעתיים.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים את החלות בביצה טרופה עם כף מים. מפזרים שומשום או פרג או שניהם אופים 30 דקות. החלות אמורות להיות שחומות מאוד. אם נראה שהן נשרפות אפשר לכסות אותן באופן רופף בנייר כסף ולהמשיך לאפות.
אפשר גם להתפיח את החלה הקלועה בתוך תבנית כיכר, או לקלוע חלה עגולה - מחלקים בצק של כל חלה לשני חלקים שווים, קולעים אותם לשני נחשים, עושים מהם צמה אחת רפויה ומגלגלים אותה כמו שבלול
חלה קלועה מ-3
|
חלה עגולה ליד חלה קלועה מ-4
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה