דפים

יום שלישי, 21 במאי 2013

ציבאטה


בצק הצ'יבטאה מאוד רך ומעט דביק אבל התוצאה היא היא מאפה ברמה גבוהה מאוד, אוורירי ורך עם טעמים עשירים. מומלץ מאוד לאכול תוך כמה שעות מרגע האפייה, אבל לאחר מכן ניתן להשתמש בלחם בצורה של ברוסקטות קלויות, הכי מומלץ עם עגבניות טריות מגורדות עם קצת שום ושמן זית.
להכנת המתכון יש צורך בבד התפחה או במגבות מטבח חלקות ולא שעירות. אפשר גם להשתמש בסדין ישן ועבה.


את הבצק מתחילים להכין יום לפני - הבצק המקדים (במקרה הזה פוליש שהוא נוזלי יחסית) תורם לטעמים עמוקים בבצק ולשיפור חיי המדף של הלחם.

ל-4 צ'באטות גדולות

לפוליש:
300 גרם מים קרירים
300 גרם קמח לחם
1/8 כפית שמרים יבשים (קצת פחות מגרם)

מודדים את המים בכלי פלסטיק או קערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים מעט.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף לתערובת אחידה ונוזלית מעט. מכסים היטב ומניחים לתפיחה של 12 שעות.

להכנת הבצק:
700 גרם קמח לחם
420 גרם מים
20 גרם מלח
3 גרם שמרים יבשים
כל הפוליש

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם כף עץ (או במיקסר עם וו לישה). לשים כ-8 דקות ביד או חמש דקות במיקסר על מהירות בינונית. שימו לב - הבצק אמור להיות רטוב מאוד! לא להתפתות להוסיף עוד קמח.אם לשים ביד פשוט להרטיב את הידיים מדי פעם ולהמשיך ללוש.  מכסים את הבצק היטב עם ניילון נצמד או בתוך קופסת פלסטיק עם מכסה תואם.

אחרי שעה מקפלים את הבצק מלמטה כלפי מעלה פעם אחת מכל כיוון. חוזרים על הפעולה שוב לאחר שעה נוספת של תפיחה.
אחרי התפיחה (3 שעוות סה"כ) מכינים בד התפחה מקומח היטב על משטח העבודה.
מקמחים מעט את הבצק ואז הופכים אותו בעדינות מתוך הקערה על משטח העבודה. בעזרת קלף פלסטיק או מרית מתכת גדולה חותכים את הבצק לארבע חתיכות שוות בגודלן פחות או יותר. מרימים בעדינות כל חתיכת בצק ומניחים אותה על בד ההתפחה. מרימים את הבד משני צידי חתיכת הבצק כדי שיתחמו אותו. ממשיכים עם יתר החתיכות ולאחר מכן מכסים הכל בבד התפחה או מגבת ומעליהם ניילון.





מניחים להתפחה נוספת של שעה עד שעה וחצי. כחצי שעה לפני האפיה מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתחתית שלו מחבת כבדה או תבנית ריקה.
לאחר התפיחה הנוספת מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומפזרים עליו מעט סולת או קמח תירס. מרימים בעדינות שתי חתיכות בצק ומניחים על התבנית.
שופכים כוס מים רותחים על התבנית שבתחתית התנור ומכניסים את התבנית עם הצ'באטות לתנור ומורידים את הטמפ' ל-220 מעלות. לאחר כ-5 דקות מוציאים את התבנית עם המים מהתנור וממשיכים לאפות עוד 15 עד 17 דקות עד שהבצק משחים מאוד. מצננים היטב על רשת לפני האכילה.

הבצק מתאים גם לפוקאצ'ה - פשוט מחלקים אותו לשניים ומשטחים כל חלק על תבנית אפיה בעזרת ידיים משומנות מעט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה