דפים

יום חמישי, 26 בדצמבר 2013

לחמניות שיבולת שועל

לחמניות טעימות ומוצלחות מאוד, הפעם בלי שום בצק מקדים. ההכנה היחידה שצריך לעשות מראש היא להשרות את שיבולת השועל במים 20 דקות לפני שמערבבים את יתר חומרי הבצק.
כדאי לאכול את הלחמניות מיד שהן מתקררות מעט או להקפיא בשקית אטומה היטב.



ל-15 לחמניות של קצת פחות מ-100 גרם בצק:
120 גרם שיבולת שועל שלמה
570 גרם מים
375 גרם קמח מלא
375 גרם קמח לחם
4 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח

1. משרים את שיבולת השועל בכל המים וממתינים 20 דקות
2. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ולשים ביד (7-8 דקות) או במיקסר (4-5 דקות)


3. מעבירים את הבצק לתפיחה של שעתיים או ללילה במקרר
4. אחרי ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה (אם הבצק היה בקירור מוציאים אותו שעה לפני שיתחמם קצת)
5. מחלקים את הבצק לחלקים שווים (עדיף לשקול אם רוצים לחמניות אחידות, ל-15 לחמניות משקל כל חתיכה יהיה 96 גרם)
6. מכדררים כל חתיכה ונותנים לכדורי הבצק לנוח מכוסים כ-10 דקות

7. לאחר המנוחה מעצבים לצורת לחמניה (אותו עקרון של עיצוב כיכר עגולה כמו פה
8. מניחים את הלחמניות המעוצבות להתפחה על תבניות עם נייר אפיה ומכסים בניילון
9. מתפיחים שעה וחצי. אחרי שעה מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים כלי חסין אש בתחתית התנור
10. לפני האפיה שופכים כוס מים רותחים לכלי שבתחתית התנור, חורצים את הלחמניות עם סכין ומכניסים לתנור.
11. אחרי 5 דקות מוציאים את הכלי עם המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות
12. מצננים את הלחמניות על רשת ואוכלים בתאבון!