זהו לחם בעל טעים עשיר במיוחד בזכות אגוזי הלוז (בטח לחלקכם הוא יזכיר טעם של ממרח נוטלה...)
מרכיבים לשתי כיכרות גדולות:
למחמצת השאור:
30 גרם מחמצת
250 גרם מים
300 גרם קמח שיפון
מערבבים היטב ומכסים. מניחים לתסיסה במשך 12 שעות מחוץ למקרר.
לבצק הסופי:
250 גרם אגוזי לוז
500 גרם קמח לחם
200 גרם קמח שיפון
22 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים
430 גרם מים
כל המחמצת
1. לפני שמתחילים לעבוד על הבצק צריך לקלות את האגוזים - מפזרים אותם על גבי תבנית מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם ל-160 מעלות ל-20 דקות. מוציאים מהתנור, מקררים מעט ובעזרת הידיים מורידים את הקליפות (רוב הקליפות אמורות לרדת ממש בקלות).
2. מערבבים את כל חומרי הבצק (חוץ מהאגוזים) בכלי נוח ללישה או למיקסר ולשים 5-7 דקות (הבצק הוא מעט דביק ואפשר להוסיף מעט מאוד קמח אם לשים ביד. אפשר גם ללוש בידיים רטובות מעט).
3. מוסיפים את האגוזים ולשים עוד דקה רק עד שהם נטמעים היטב בבצק
4. מתפיחים את הבצק שעה.
5. אחרי שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים כיכרות מאורכות או עגולות ומתפיחים על תבנית עם נייר אפיה או בסלסלות התפחה למשך שעה.
6. מחממים תנור ל-240 מעלות. הופכים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה (אם התפחנו בסלסלת התפחה), חורצים אותו בסכין חדה ומכניסים לתנור עם אדים(שמתחילים לחמם את התנור מניחים בתחתית תבנית עבה ולפני האפיה שופכים אליה ככוס אחת של מים רותחים). מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-220 מעלות. אחרי 5 דקות מוציאים את התבנית עם המים. ממשיכים לאפות עוד כ-10דקות. אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש מדחום מודדים טמפרטורה פנימית של 91-93 מעלות. אחרי האפיה מניחים ללחם להצטנן היטב מספר שעות לפני שאוכלים.